Un bebeluş care a fost dat în grija medicilor pentru că părinţii lui au refuzat să îşi dea acordul pentru o intervenţie chirurgicală care implică sânge donat de persoane vaccinate, a fost supus operaţiei salvatoare, a decalarat avocatul părinţilor, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sue Gray a confirmat postului RNZ vineri după-amiază că băiatul, identificat doar ca ”bebeluşul W”, a fost supus procedurii, iar starea lui este bună.

Un judecător al înaltei instanţe din Noua Zeelandă a decis, miercuri, în favoarea autorităţilor sanitare care au solicitat custodia băieţelului, astfel încât operaţia pe cord deschis să poată fi efectuată la spitalul Starship din Auckland. Copilul de şase luni nu ar supravieţui fără o intervenţie chirurgicală urgentă care să îi corecteze un defect cardiac congenital. Părinţii lui au spus că nu sunt dispuşi să continue decât dacă li se dă o garanţie că va primi sânge numai de la donatori nevaccinaţi.

Decizia Înaltei Curţi l-a plasat pe băiat în custodia chirurgului său pediatru şi a cardiologului, astfel încât operaţia să poată continua. Custodia va fi valabilă doar până la recuperarea sa postoperatorie, cel mai târziu în ianuarie 2023. Părinţii păstrează custodia în toate celelalte chestiuni.

Joi dimineaţă, părinţii au spus, prin intermediul avocatului Grey, că nu vor face recurs împotriva deciziei şi că vor petrece ”o perioadă liniştită cu copilul lor până la operaţie şi îl vor sprijini pe parcursul operaţiei”.


Cu toate acestea, judecătorul Ian Gault a fost nevoit să emită un proces-verbal în cursul zilei de joi prin care le-a ordonat părinţilor să permită medicilor să se pregătească pentru operaţie, după ce serviciul de sănătate a anunţat că părinţii obstrucţionează personalul care face analize de sânge, efectuează o radiografie toracică şi o evaluare anestezică.

Gault a subliniat că problema intervenţiei chirurgicale în sine nu a fost pusă în discuţie în cazul iniţial, dar acum părinţii ”în mod evident nu sunt de acord cu operaţia sau verificările preoperatorii” şi, prin urmare, ar trebui să emită ordine suplimentare astfel încât operaţia să poată continua.

Cazul de referinţă este aşteptat să aibă urmări ample, atrăgând atenţia la nivel mondial şi devenind o cauză a desfăşurării protestelor anti-vaccin. Vineri dimineaţă, câteva zeci de protestatari anti-vaccin şi susţinători ai părinţilor s-au adunat în faţa spitalului.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.