Marea Britanie a înregistrat cel mai mic bilanţ zilnic al morţilor din cauza covid-19 de dinainte de impunerea izolării, la 23 martie, arată ultimele date prezentate de Guvern, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alte 55 de persoane testate pozitiv cu covid-19 au murit până duminică, iar bilanţul deceselor din cauza covid-19 a crescut la 40.597 de la începutul epidemiei în regat.

De asemenea, în acest bilanţ, în Scoţia şi Irlanda de Nord nu s-au înregistrat morţi din cauza covid-19 a doua zi consecutiv.

Însă, lunea se raportează de obicei mai puţini morţi din cauza covid-19, după weekend.

Bilanţul zilnic al contaminărilor cu noul coronavirus raportat luni - 1.205 de cazuri - este de asemenea cel mai mic de la începutul izolării.

La 23 mai, când a început izolarea, s-au înregistrat 74 de morţi din cauza covid-19.

Regatul Unit a depăşit pragul de 40.000 de morţi din cauza covid-19 şi este a doua cea mai îndoliată ţară din lume de pandemie, după Statele Unite.

Spitalele din Londra nu au raportat morţi din cauza covid-19 a doua zi la rând, însă NHS England ştie că a murit un ”număr mic” de oameni în weekend şi urmează să-i includă în bilanţurile din zilele următoare.

În Ţara Galilor s-au anunţat trei noi decese.

Premierul scoţian Nicola Sturgeon a anunţat că virusul se află ”în retragere”, însă a îndemnat la prudenţă şi a avertixat că virusul ”poate răcni răzbunător” şi a anunţat prelungirea izolării până la 31 iulie.

Parlamentul nord-irlandez a acceptat ca toate magazinele din provincie să se redeschidă - începând de vineri -, cu condiţia să poată fi respectată distanţarea socială, însă majoritatea magazinelor nord-irlandeze au redeschis de luni.

În medie, 1.600 de oameni mor zilnic în Regatul Unit, însă nu se cunoaşte dacă morţii din cauza covid-19 se adaugă acestui bilanţ sau fac parte din el.

Numeroase victime sunt persoane în vârstă cu probleme de sănătate subiacente, care prezintă un risc mai mare de moarte.

Unii experţi preconizează că mare parte din morţile din cauza covid-19 se suprapun cu morţile care ar avea loc în mod ”normal”.

Potrivit Oficiului Naţional de Statistică (ONS), care înregistrează certificatele de deces în care este menţionat virusul, bilanţul morţilor din cauza covid-19 a depăşit pragul de 48.000 de morţi la 22 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.