Reprezentanţii BASF au anunţat luni seară că doi muncitori şi-au pierdut viaţa în explozia violentă, care s-a produs la o instalaţie a companiei chimice din localitatea portuară Ludwigshafen. De asemenea, şase persoane au fost rănite grav în explozia, care a fost urmată de un incendiu puternic, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salvatorii germani continuă operaţiunile de căutare pentru doi muncitori, care rămân dispăruţi la mai bine de opt ore de la producerea exploziei.

În urma exploziei, compania chimică a decis să suspende activitatea la mai multe instalaţii de producţie.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Cauzele exploziei nu au fost încă determinate, iar compania le-a recomandat locuitorilor din vecinătate să rămână în case şi ”să ţină uşile şi ferestrele închise”.

Instalaţia chimică se ocupa în principal de tratarea gazelor, lichidelor inflamabile şi gazelor lichefiate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.