Premierul britanic Boris Johnson a transmis Uniunii Europene că are încredere în faptul că poate obţine ratificarea noului acord al Brexitului în Camera Comunelor, a declarat joi negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Johnson a discutat la telefon cu preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker joi dimineaţa, iar după aceea amebele părţi au anunţat încheierea unui acord.

Barnier, care s-a aflat în încăpere atunci când cei doi au discutat la telefon, a declarat că Johnson ”i-a spus preşedinteui Juncker că el crede că este în măsură să obţină apropbarea acordului”.

Johnson a spus că este ”încrezător în capacitatea sa de a convinge o majoritate”, a adăugat Barnier.

Michel Barnier a dat asigurări că acest nou acord răspunde incertitudinilor create de Brexit.

”Am livrat şi am livrat împreună”, a subliniat el.

Marea Britanie este de acord, acum, să-şi onoreze angajamentele financiare faţă de UE, estimate la apriximativ 39 de miliarde de lire sterline.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.