Simon Nellist, un instructor de scufundări de origine engleză în vârstă de 35 de ani, este victima primului atac mortal al unui rechin din Sydney din ultimii 60 de ani. Bărbatul este membru al clubului social de scufundări din Sydney şi un înotător pasionat, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un prieten a confirmat că Simon Nellist este victima care a murit în atacul de miercuri.
Organele de poliţie nu au identificat încă oficial victima, iar familia acestuia nu a dat nicio declaraţie cu privire la tragedia care a avut loc.
Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Regatului Unit a declarat că personalul consular colaborează cu poliţia din New South Wales. „Susţinem familia unui cetăţean britanic şi gândurile noastre se îndreaptă spre ei în acest moment dificil”, a spus purtătorul de cuvânt.
Autorităţile australiene continuă căutările rechinului alb, după ce au căutat pe o porţiune de 25 de km de la Bondi (în estul oraşului), până la Cronulla (în sud), cu ajutorul ski jeturilor, a dronelor şi elicopterelor. Plajele au fost închise publicului şi înotul a fost interzis. 
Guvernul de stat a declarat că experţii au estimat pe baza imaginilor de la locul atacului că rechinul are o lungime de „cel puţin trei metri”.
Moartea provocată de o muşcătură de rechin nu este obişnuită. În mai mult de un secol, rata mortalităţii în urma atacurilor rechinilor din Australia este de 0,9 - mai puţin de o persoană pe an.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.