Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, va anunţa luni că ia în considerare trimiterea unui număr adiţional de 250 de soldaţi americani în Siria. Propunerea lui Obama reprezintă o majorare considerabilă a prezenţei americane ce luptă alături de rebelii moderaţi împotriva jihadiştilor Statului Islamic, a precizat un oficial militar al SUA, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Detaşarea de trupe, care va duce la majorarea forţelor americane prezente pe teritoriul sirian la 300 de soldaţi, are ca scop accelerarea procesului de eliberare a teritoriilor de sub tirania jihadiştilor Statului Islamic şi reflectă încrederea Washigtonului că forţele sprijinite de americani vor împinge mai adânc frontiera islamiştilor.

Obama îşi va explica decizia luni, într-un disucrs pe care-l va ţine de la Hanovra, unde efectuează o vizită de stat.

În timp ce Obama a refuzat să trimită trupe americane în timpul războiului civil din Siria care a ucis peste 250.000 de oameni în ultimii cinci ani. El a decis detaşarea a 50 de soldaţi din forţele speciale pentru a contribui la o misiune de combatere a terorismului, după atentatele din Paris.

 ”Preşedintele a autorizat o serie de paşi care să intensifice sprijinul acordat partenerilor noştri regionali, inclusiv forţele de securitate irakiene, dar şi forţele siriene care iau parte la bătălia împotriva ISIS”, a precizat un oficial american.

Obama a promis, încă din 2008, că va lupta pentru eliminarea războaielor din Orientul Mijlociu. Dar în ultimul mandat de preşedinte el s-a simţit obligat să trimită trupe în conflictele din Irak, Siria şi Afganistan. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.