Barack Obama şi-a anunţat joi după-amiază sprijinul pentru prezidenţiabilul En Marche, Emmanuel Macron, cu doar câteva zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa. În acest sens, fostul preşedinte american a declarat într-un videoclip publicat de campania Macron că ”succesul Franţei este important pentru întreaga lume”, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am de gând să mă implic acum în multe alegeri, mai ales că eu nu mai trebuie să candidez, dar alegerile franceze sunt importante pentru viitorul ţării şi pentru valorile la care ţinem atât de mult”, a precizat fostul lider democrat de la Casa Albă.

Barack Obama şi-a argumentat decizia de a-şi anunţa public sprijinul pentru candidatul de centru-stânga, susţinând că aceste alegeri sunt extrem de importante pentru întreaga lume.

De asemenea, fostul preşedinte american a precizat că-l susţine pe Macron pentru că acesta a făcut apel ”la speranţele oamenilor, nu la temerile lor” în Franţa.

Obama şi-a încheiat mesajul cu ”Vive la France”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.