Fostul preşedinte american Barack Obama este de părere că femeile sunt, în mod indiscutabil, lideri mai buni decât bărbaţii şi crede că dacă fiecare ţară din lume ar fi condusă de femei s-ar constata o îmbunătăţire generală a standardelor de viaţă şi a veniturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obama a vorbit pe această temă la un eveniment privat organizat în Singapore. El a spus că femeile nu sunt perfecte, dar că sunt „indiscutabil mai bune” decât bărbaţii, relatează BBC.

În plus, este de părere că cele mai multe probleme în lume vin de la oamenii în vârstă, majoritatea bărbaţi, care ţin la poziţiile de putere.

Obama a mai spus că, în perioada mandatelor sale de preşedinte (2009 - 2017), s-a gândit cum ar arăta lumea dacă ar fi condusă de femei.

„Vreau să ştiţi: nu sunteţi perfecte, dar ce vreau să vă spun este că, fără doar şi poate, sunteţi mai bune ca noi (bărbaţii). Sunt absolut convins că dacă pentru doi ani fiecare naţiune ar fi fost condusă de femei, aţi fi văzut o îmbunătăţire semnificativă în aproape tot... standarde de viaţă şi venituri”.

Întrebat dacă ia în considerare o revenire în politică, el a răspuns: „Dacă priviţi lumea şi problemele, de obicei, oamenii în vârstă - de regulă bărbaţii - nu se dau la o parte. Este important pentru liderii politici să încerce să îşi amintească că se află acolo pentru o treabă, dar nu pe viaţă”.

Din 2017, Barack Obama şi soţia lui, Michelle, au pus bazele unei fundaţii pentru îndrumarea tinerilor lideri. În urmă cu o săptămână, cuplul s-a aflat în Kuala Lumpur pentru un eveniment al Obama Foundation.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.