Banca Angliei a anunţat ”nu va ezita” să majoreze ratele dobânzilor pentru a reduce inflaţia după ce lira sterlină a scăzut la un nivel record în raport cu dolarul american, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca Angliei a decis să nu organizeze o şedinţă de urgenţă pentru a stabili noi rate, dar a spus că le va modifica ”cu cât va fi nevoie” atunci când se va întruni în luna noiembrie.

Anunţul a fost făcut în momentul în care Ministerul Finanţelor a a anunţat că va stabili planuri de reducere a datoriilor în noiembrie, în încercarea de a linişti investitorii.

Lira s-a depreciat din nou după anunţurile Băncii Angliei şi Ministerului Finanţelor.

Lira sterlină a scăzut aproape de minimul istoric luni, după ce ministrul britanic al Finanţelor Kwasi Kwarteng a declarat că plănuieşte noi scăderi de impozite. Cu toate acestea, lira sterlină a început să îşi revină în cursul zilei.

Guvernul a anunţat că planul său financiar prezentat pe 23 noiembrie va avea o creştere completă şi previziuni de împrumut de la un analist independent, respectiv Office for Budget Responsibility..

De asemenea, Guvernul britanic s-a angajat să prezinte detalii suplimentare cu privire la reglementările fiscale ale guvernului, inclusiv modul în care va încerca să reducă datoria.

Unii economişti au indicat că Banca Angliei va convoca o întâlnire de urgenţă în zilele următoare pentru a creşte dobânzile şi a ajuta la stoparea deprecierii lirei, precum şi la scăderea inflaţiei ridicate.

Lira a atins un minim-record faţă de dolarul american, deoarece pieţele globale au reacţionat la creşterea bruscă a împrumuturilor guvernamentale necesare pentru a finanţa cele mai mari reduceri de impozite din ultimii 50 de ani, prezentate în mini-bugetul de vineri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.