Secretarul General al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a declarat miercuri după-amiază că speră ca administraţia prezidenţială a lui Donald Trump să depună eforturi în vederea ”întăririi colaborării la nivel internaţional”. De asemenenea, acesta a catalogat-o pe democrata Hillary Clinton drept ”un simbol al puterii femeilor”, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma acestei campanii intense şi bazată pe dezbinare, merită să ne reamintim şi să reafirmăm că unitatea în diversitate este una dintre cele mai mari puteri ale Statelor Unite. Îi încurajez pe toţi americanii să rămână fideli acestui principiu”, a declarat Ban Ki-moon.

De asemenea, secretarul general a precizat că oamenii din întreaga lume speră ca americanii să se folosească de puterea lor pentru a ridica umanitatea.

Donald Trump a lansat un apel la unitate către toţi cetăţenii americani în discursul său de recunoaştere a victoriei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite. De asemenea, noul preşedinte american a precizat că este timpul ca americanii să-şi vindece rănile lăsate în urme de diviziune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.