Ministrul de Externe al Franţei, Jean-Marc Ayrault, a declarat sâmbătă dimineaţa că este cu adevărat îngrijorătoare decizia preşedintelui Donald Trump de a suspenda în mod temporar programele de relocare a refugiaţilor în Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Asta nu poate decât să ne îngrijoreze. Primirea refugiaţilor care fug din calea războiului şi a persecuţiei face parte din datoria noastră”, a declarat şeful diplomaţiei franceze în cadrul unei conferinţe de presă comună cu ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel.

Preşedintele Donald Trump a semnat un ordin executiv care suspendă primirea refugiaţilor şi impune controale dure pentru cetăţenii a şapte ţări predominant musulmane care vor să viziteze Statele Unite.

Prin acest ordin executiv, preşedintele îşi respectă una dintre cele mai controversate promisiuni făcute în timpul campaniei electorale, atunci când a cerut ”o interdicţie totală pentru intrarea musulmanilor în SUA”.

”Vorbim de un lucru mare. Protejarea naţiunii de terorişti străini care intră în SUA”, a declarat preşedintele de la Casa Albă.

Acest ordin executiv blochează cu efect imediat, pentru o perioadă temporară de cel puţin 120 de zile, toate programele de primire a refugiaţilor în Statele Unite. De asemenea, preşedintele cere impunerea unor reguli mai dure pentru selecţia refugiaţilor, dacă programele vor fi reluate în viitor.

Prin acest ordin executiv s-a decis inclusiv blocarea pe termen nedeterminat a primirii refugiaţilor sirieni în SUA. Această interdicţie poate să fie ridicată doar atunci când preşedintele republican decide că refugiaţii sirieni nu mai reprezintă o ameninţare de securitate.

De asemenea, autorităţile americane nu vor mai emite vize pentru o perioadă de cel puţin 90 de zile pentru migranţii sau vizitatorii din şapte ţări musulmane, printre care se numără: Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen.

Preşedintele Trump permite însă o serie de excepţii pentru membrii unor minorităţi religioase, ceea ce înseamnă tratament distinct pentru creştinii din Orientul Mijlociu.

Mai mult,  miliardarul republican a decis reducerea programului de primire a refugiaţilor de la 110.000 la 50.000 de persoane şi o interdicţie nedeterminată pentru primirea refugiaţilor din Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.