Ministrul de Externe al Franţei, Jean-Marc Ayrault, a declarat marţi după-amiaza că naţiunile din ”Grupul celor Şapte” (G7) îi cer Rusiei să pună capăt ”ipocriziei” din Siria şi să colaboreze alături de celălalte state pentru a pune capăt războiului civil, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”G7 îi va spune foarte clar Rusiei că ipocrizia trebuie să se oprească. Trebuie să se angajeze cu adevărat şi în mod sincer în procesul politic pentru a ieşi din această situaţie în care ne regăsim cu toţii”, a precizat şeful diplomaţiei franceze la încheierea summitului G7 din Toscana.

De asemenea, acesta a precizat că atacul american asupra bazei forţelor guvernamentale siriene, din noaptea de joi spre vineri, a deschis ”o mică fereastră de oportunitate” pentru a încerca să pună capăt războiului civili din Siria.

Ayrault a susţinut că miniştrii nu au discutat aproape deloc despre impunerea unor noi sancţiuni Rusiei pentru operaţiunile militare din Siria. 

Anterior, Boris Johnson a declarat că diplomaţii din G7 vor încerca să ajungă la o poziţie comună cu privire la conflictul sirian, înainte ca Rex Tillerson să plece spre Moscova în încercarea de a-i convinge pe liderii ruşi să renunţe la sprijinirea militară a regimului Assad.

Marea Britanie a sugerat ameninţarea cu sancţiuni în cazul oficialilor militari ruşi şi sirieni implicaţi în coordonarea operaţiunilor regimului Assad, dar această poziţie nu a fost discutată la summitul de la Lucca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.