Avocata Natalia Veselniţkaia, care s-a întâlnit în timpul campaniei prezidenţiale cu Donald Trump Jr, a negat că are vreo legătură cu agenţii Kremlinului şi insistă că s-a întâlnit cu fiul preşedintelui Statelor Unite doar pentru a apăra interesele clientului ei în legea Magnitsky, ci nu pentru a transmite informaţii compromiţătoare cu privire la democrata Hillary Clinton, transmite NBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am avut în niciun moment informaţii compromiţătoare sau sensibile cu privire la Hillary Clinton. Nu am avut niciodată intenţia de a avea asemenea informaţii”, a declarat Veselniţkaia.

De asemenea, aceasta a menţionat că este posibil că Donald Trump Jr. voia să obţină asemenea informaţii despre contracandidata democrată şi din acest motiv a acceptat întâlnirea de la Trump Tower.

”Voia atât de tare asemenea informaţii, încât nu putea să se gândească la altceva”, a răspuns avocata rusă, atunci când a fost întrebată dacă Trump Jr. avea impresia că va obţine informaţii compromiţătoare despre DNC.

Donald Trump Jr. a confirmat că întâlnirea a avut loc, declarând pentru jurnaliştii NY Times că a participat ”la o scurtă întâlnire de introducere” cu avocata. Însă, a negat că s-a vorbit la întâlnire despre Hillary Clinton.

Alan Futerfas, un avocat al lui Trump Jr., a declarat că este vorba despre “mult zgomot despre nimic”. El a descris perioada mai – iunie 2016 drept “extrem de aglomerată” pentru Trump Jr. şi a precizat că Goldstone i-a scris fiului liderului de la Casa Albe că este posibil ca Hillary Clinton să fi încălcat legea privind Rusia.

“Întâlnirea a durat aproximativ 20-30 de minute şi nu a dus la nimic. Tatăl său nu a ştiut nimic despre acest lucru. Ideea este că Don Jr nu a făcut nimic rău. Eu reprezint oameni în chestiuni legate de investigaţii de aproape 30 de ani şi nu văd nimic aici”, a adăugat Futerfas.

Ginerele lui Donald Trump Jared Kushner şi şeful de campanie, la acea vreme Paul Manafort l-au însoţit pe Donald Trump Jr. la această întâlnire, la Trump Tower, cu avocata Natalia Veselniţkaia, care are legături cu Kremlinul.

Trump Jr. a declarat că i s-a spus că persoana cu care urma să se întâlnească ar putea să aibă informaţii ”folositoare” campaniei lui Donald Trump la preşedinţia Statelor Unite.

Veselniţkaia a negat că ar avea legături cu guvernanţii ruşi, susţinând că a muncit ani de-a rândul pentru a contesta incidentul care a dus la impunerea de sancţiuni împotriva oficialilor ruşi acuzaţi de violarea drepturilor umane, prin legea Magnitsky. Această lege i-a determinat pe reprezentanţii de la Kremlin să interzică la finele anului 2012 adopţia internaţională a copiilor ruşi de către cetăţeni din SUA.

Întâlnirea dintre Veselniţkaia şi Trump Jr. a avut loc pe 9 iunie, cu doar câteva zile înainte ca Donald Trump să câştige nominalizarea Partidului Republican.

Oficialii Kremlinului au declarat că nu au nicio idee cine este avocata Veselniţkaia.

Avocata a explicat că întâlnirea a fost organizată de către un intermediar, iar ea era deja în scop de serviciu la New York.

Atunci când a ajuns la Trump Tower, avocata s-a întâlnit cu Rob Goldstone, implicat în urmă cu patru ani în organizarea concursului Miss Universe de la Moscova. După ce a intrat în sala de conferinţe, aceasta a făcut cunoştinţă pentru prima dată cu Trump Jr.

Veselniţkaia susţine că alţi doi bărbaţi erau în sală şi i-a recunoscut ulterior din presă, fiind vorba de Paul Manafort şi Jared Kushner.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.