Două avioane de vânătoare americane au interceptat patru avioane ruseşti în apropiere de Alaska, a anunţat marţi Comandamentul nord-american de apărare aerospaţială (NORAD).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba de o operaţiune de escortare a unui potenţial avion rival considerat prea aproape sau care a pătruns în spaţiul aerian.

Interceptarea "de rutină" a avioanelor ruseşti - bombardiere grele Tu-95 şi avioane de vânătoare Su-35 - a avut loc luni, a precizat NORAD într-un comunicat.

"Avioanele ruseşti au rămas în spaţiul aerian internaţional şi nu au pătruns în spaţiul aerian suveran al SUA sau al Canadei", arată comunicatul.

Astfel de activităţi ruseşti "se întâmplă în mod regulat şi nu sunt considerate o ameninţare şi nici o activitate provocatoare", adaugă NORAD.

Dacă interceptarea a fost o operaţiune de rutină, NAORAD a procedat în această lună şi la acţiuni aeriene ofensive, fapt ieşit din comun, doborând un balon chinezesc, descris de Washington ca fiind un spion, în largul coastei de est a ţării, şi alte trei obiecte zburătoare neidentificate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.