Guvernul german intenţionează să revină asupra avantajelor, inclusiv alocarea de birouri, acordate fostului cancelar social-democrat Gerhard Schröder, apropiat al lui Vladimir Putin, a declarat sâmbătă ministrul Finanţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu mai este de imaginat ca un birou să-i fie pus la dispoziţie de către contribuabil” fostului cancelar (1998-2005), explică Christian Lindner în ziarele grupului Funke.

"Trebuie să suportăm consecinţele” refuzului lui Gerhard Schröder de a pune capăt responsabilităţilor sale în mai multe grupuri ruseşti şi de a condamna invazia rusă a Ucrainei.

În calitate de fost cancelar, are în continuare dreptul la mai multe birouri în Camera Deputaţilor şi la un buget pentru personal. Un privilegiu, care costă 400.000 de euro pe an pentru contribuabili. "Foştii deţinători ai funcţiilor de înalt nivel, care sunt clar de partea guvernelor criminale, nu pot conta pe sprijinul statului”, afirmă Christian Lindner.

Beneficiile acordate lui Gerhard Schröder ar putea fi astfel reduse în contextul viitoarelor dezbateri privind bugetul 2023. "Ar fi înţelept să standardizăm echipamentul foştilor titulari ai funcţiilor de înalt nivel şi să îl reducem în timp. În acest context, ar trebui să vorbim şi de un fel de cod de onoare în ceea ce priveşte comportamentul”, adaugă Christian Lindner, preşedintele partidului liberal FDP, membru al coaliţiei conduse de cancelarul Olaf Scholz.

Presiunea creşte în jurul lui Gerhard Schröder, în vârstă de 77 de ani, lipsit de distincţii onorifice de mai multe oraşe şi vizat de solicitările pentru îndepărtarea sa din partidul social-democrat SPD.

Controversa revine după un interviu difuzat weekendul trecut de New York Times, în care Gerhard Schröder afirma că nu are nicio intenţie de a renunţa la mandatele sale în companiile ruseşti şi că nu ar face acest lucru doar dacă Moscova trebuiesă-şi oprească livrările de gaz către Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.