Autorităţile turce au reţinut miercuri după-amiază şase presupuşi militanţi islamişti, care pregăteau un atentat terorist asupra unui marş condus de liderul principalului partid de opoziţie - Kemal Kilicdaroglu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kilicdaroglu a lansat luna trecută un marş de 425 de kilometri de la Ankara la Istanbul, pentru a protesta după condamnarea la închisoare pentru spionaj a unui parlamentar CHP.

Autorităţile turce au lansat o urmărire, după ce au primit informaţii cu privire la pregătirea unui atentat de la poliţiştii din provicnia Kayseri.

Doi presupuşi jihadişti au fost reţinuţi în provincia nord-estică Kocaeli, unde a ajuns şi marşul pentru justiţie al CHP.

De asemenea, cei doi au închiriat cu o zi în urmă un microbuz negru din Kayseri.

Ceilalţi patru militanţi islamişti au fost reţinuţi în provincia Kayseri.

Autorităţile turce au precizat că cei şase militanţi islamişti au deja caziere penale. De asemenea, poliţiştii au decis să crească măsurile de securitate la marşul CHP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.