Autorităţile turce au reţinut miercuri dimineaţă alţi 22 de presupuşi jihadişti ai Statului Islamic, care ar avea legături cu atacatorul înarmat din clubul Reina, unde 39 de persoane au fost ucise în noaptea de Revelion. Suspecţii au fost vizaţi într-o serie de operaţiuni antiteroriste din Izmir, în care au fost arestaţi alţi cinci presupuşi jihadişti ISIS, transmite Hurriyet Daily News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această dimineaţă, autorităţile turce au reţinut în total 27 de suspecţi cu privire la atacul armat din noaptea dintre ani doar în operaţiunile din Izmir.

Printre persoanele reţinute se numără şi trei familii care ar avea legături cu atacatorul înarmat din clubul Reina.

Iniţial, poliţiştii turci au lansat o operaţiune antiteroristă la o adresă din localitatea Konya pentru a aresta cele trei familii, care au fugit însă la Izmir. Se pare că familiile vizate sunt formate din cetăţeni străini, însă nu există informaţii despre naţionalitatea acestora.

De asemenea, alţi doi cetăţeni străni au fost reţinuţi marţi după-amiază în aceeaşi investigaţie, după ce au fost opriţi pe aeroportul Ataturk din Istanbul.

Atacatorul este căutat în continuare de autorităţile turce, care au stabilit cu exactitate identitatea sa.

Hurriyet scria în urmă cu o zi că atacatorul armat a luptat pentru jihadiştii Statului Islamic din Siria. De asemenea, tehnica utilizată de acesta în timpul atacului armat sugerează că a primit antrenament pentru lupte de stradă de la jihadiştii ISIS.

Experţii turci susţin că atacatorul a demonstrat că avea un antrenament extensiv în utilizarea armelor. Acesta a tras aproximativ 120 de gloanţe cu o puşcă Kalaşnikov şi a reuşit să scape în noaptea atacului armat de forţele de securitate care au intervenit la clubul Reina.

De asemenea, atacatorul a utilizat o tehnică învăţată în războiul sirian, trăgând cu arma fixată în şold pentru a produce un număr cât mai ridicat de victime în clubul aglomerat din Istanbul.

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat deja atacul armat din Istanbul şi există informaţii că atacatorul necunoscut a fost antrenat în lupte de stradă în Siria.

Prioritatea autorităţilor turce este de a-l captura pe atacator şi de a neutraliza celula teroristă care l-a susţinut, în încercarea de a preveni repetarea unui asemenea atac armat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.