Autorităţile turce au deschis un centru vast, care arată ca un adevărat oraş, pentru găzduirea şi educarea copiilor rămaşi orfani în urma războiului civil din Siria. Acest complex este situat în localitatea Reyhanli, situată la doar câţiva kilometri de graniţa siriană şi la 54 de kilometri de metropola Alep, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, presa locală susţine că până la 990 de copii vor locui într-un mediu confortabil şi familiar în localitatea Reyhanli.

Copiii vor locui în 55 de vile construite de autorităţile turce, iar complexul are acces la patru şcoli, o moschee, un teren de joacă şi o sală de sport.

Construirea acestui complex pentru orfani a durat mai puţin de doi ani, fiind o colaborare între două organizaţii umanitare şi guvernul Turciei.

Reprezentanţii UNICEF estimează că până la şase milioane de copii au fost afectaţi de sângerosul război civil din Siria.

Turcia găzduieşte în prezent 800.000 de copii sirieni, dintre care doar 60% erau înscrişi la o şcoală la începutul anului şcolar.

Oraşul Orfanilor a fost construit cu sprijin din partea Fundaţiei IHH pentru Ajutor Umanitar şi a Fundaţiei pentru Servicii Umanitare (RAF), finanţată de către şeicul qatarez Thani bin Abudllah. 

Potrivit autorităţilor turce, 18 copii vor locui în fiecare vilă de două etaje, alături de un îngrijitor. De asemenea, alţi 5.000 de copii vor beneficia de serviciile şi facilităţile complexului, chiar dacă nu locuiesc în Oraşul Orfanilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.