Autorităţile turce au arestat marţi după-amiază un cetăţean francez, acuzat că a contribuit la organizarea atacului armat care a zguduit în noaptea dintre ani clubul exclusivist Reina, situat în jumătatea europeană a metropolei Istanbul. Un număr de 39 de persoane şi-au pierdut viaţa în atacul armat executat de către jihadistul uzbek Abdulgadîr Maşaripov, transmite Reuters,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul arestat este un tănăr cetăţean francez în vârstă de 22 de ani, care are origini turceşti.

De asemenea, acesta a fost capturat în urma unei operaţiuni antiteroriste din Istanbul.

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat la 1 ianuarie atentatul terorist de la clubul Reina, susţinând că este o răzbunare pentru intervenţia militară turcă din Siria.

Turcia face parte din coaliţia internaţională americană, care luptă împotriva trupelor jihadiste, şi a lansat la finele lunii august o incursiune militară la graniţa turco-siriană, într-o încercare de a elibera localităţile controlate de ISIS.

Atacatorul Abdulgadîr Maşaripov a fost prins de poliţie într-un raid lansat în noaptea de 16 ianuarie în Esenyurt, o suburbie din vestul metropolei Istanbul.

De Revelion, jihadistul uzbek a deschis focul în clubul exclusivist Reina. Printre victimele atacului sângeros comis în noaptea dintre ani s-au numărat cetăţeni din Israel, Franţa, Tunisia, Liban, India, Belgia, Iordania şi Arabia Saudită.

De asemenea, alte aproximativ 70 de persoane au fost rănite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.