Poliţia thailandeză a anunţat că ultimele atentate cu bombă comise asupra unor staţiuni turistice din sudul teritoriului, soldate cu patru morţi şi zeci de răniţi, printre care se numără şi turişti străini, sunt în mod evident legate. În acelaşi timp, un mandat de arestare a fost emis de autorităţile thailandeze pe numele unui bărbat suspect într-unul dintre atacurile care au zguduit ţara sud-asiatică, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceste acte au fost comise de către o singură grupare în mai multe zone şi în mod simultan, în urma ordinelor primite de la o singură persoană”, a declarat adjunctul comandantului poliţiei thailandeze, Pongsapat Pongcharoen.

De asemenea, mandatul de arestare a fost emis pe numele unui suspect, care ar fi incendiat joi dimineaţă un supermarket din Narkon Si Thammarat.

Atacurile rămân pentru moment nerevendicate, iar un reprezentant al poliţiei thailandeze, colonelul Krisana Patanacharoen, a afirmat că este prea devreme pentru a spune clar cine se află în spate.

Patru persoane au fost ucise, după ce mai multe bombe au explodat joi seară şi vineri dimineaţă în Thailanda. Exploziile au vizat staţiunea balneară turistică Hua Hin, unde au avut loc două explozii, precum şi localiatea turistică Phuket.

Prima bombă a explodat în faţa unui restaurnat aflat în zona turistică Hua Hin, la circa 200 de kilometri sud de metropola Bangkok.

A doua bombă a explodat la 30 de minute după prima, la 50 de metri distanţă. Zona se află în apropiere de plajă şi este presărată cu baruri şi restaurante frecventate de turişti.

Acest dublu atentat de la Hua Hin s-a soldat cu un mort şi 21 de răniţi, inclusiv turişti străini.

“Cele două bombe, ascunse în ghivece de pe trotuar, au fost detonate cu telefonul mobil şi au fost construite pentru a ucide”, a spus şeful administraţiei locale, Sutthipong Klai-udom.

Printre cei nouă străini răniţi se află doi olandezi, doi germani şi doi italieni. Cei doi germani şi unul dintre italieni au avut nevoie de intervenţii chirurgicale, după ce au fost răniţi la picioare şi la spate.

De asemenea, un thailandez a fost ucis joi  seara în explozia unei bombe într-o piaţă din Trang.

Vineri dimineaţă, un nou atentat dublu, tot în staţiunea balneară Hua Hin, a provocat moartea unei persoane şi rănirea altor trei.

O dublă explozie s-a produs în cursul dimineţii de vineri şi la Phuket, o staţiune balneară din sudul Thailandei. O persoană a fost rănită uşor.

Ultimul atentat de amploare din Thailanda a avut loc în august 2015, când 20 de persoane, printre care mulţi turişti chinezi, au fost ucişi în explozia unei bombe în centrul Bangkokului.

Nimeni nu a revendicat atentatul de anul trecut, dar anchetatorii privilegiază pista unui atac legat de minoritatea musulmană uigură.

În aprilie 2015, o maşină-capcană a explodat în parcarea unui centru comercial de pe insula turistică Koh Samui. Şapte persoane, printre care o italiancă, au fost rănite uşor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.