Autorităţile sanitare texane au anunţat decesul unui bebeluş din zona metropolitană Houston, care prezenta la naştere microcefalie cauzată de infectarea intrauterină cu virusul Zika. Deşi mama bebeluşului decedat a călătorit în America Latină în timp ce era însărcinată, mai multe cazuri de transmitere locală a virusului Zika au fost înregistrate ulterior într-un cartier din Miami, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îmbolnăvirea mamei şi a bebeluşului au fost înregistrate drept cazuri transmise în străinătate şi nu există niciun risc suplimentar pentru populaţia texană”, se arată într-un comunicat.

Acesta este primul deces cauzat de infectarea intrauterină cu virusul Zika semnalat pe teritoriul texan.

Potrivit Departamentului pentru Servicii de Sănătate din Texas, bebeluşul a murit în Harriss County la scurt timp după naştere. Acesta prezenta microcefalie, un defect congenital asociat infectării cu virusul Zika şi care duce la apariţia unorn probleme severe de dezvoltare.

Texas a înregistrat 97 de cazuri de infectare cu Zika în cazul unor persoane care au călătorit recent în America Latină, inclusiv doi bebeluşi care suferă de microcefalie. 

Între timp, mai multe cazuri de transmitere locală a virusului Zika au fost înregistrate în Florida.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.