Autorităţile suedeze au ridicat vineri seară bilanţul la patru morţi şi 15 răniţi în urma atentatului terorist care a zguduit capitala Stockholm. De asemenea, nouă persoane rănite sunt internate în stare gravă, după ce un suspect a intrat cu un camion în mulţimea de pe artera comercială Drottningatan, oprindu-se în vitrina Ahlens Mall, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre răniţi se numără inclusiv doi copii, iar unul este internat în stare critică într-un spital din Stockholm.

De asemenea, un ultim deces s-a înregistrat la spital ca urmare a rănilor suferite în atentatul de la Ahlens Mall.

Incidentul a avut loc la ora locală 14.53 (15.53 ora României), când un bărbat a intrat cu un camion în mulţimea de pe cunoscuta arteră comercială Drottningatan, oprindu-se în vitrina Ahlens Mall.

Iniţial, autorităţile au precizat că trei persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte opt au fost rănite.

Autorităţile suedeze au anunţat că iau în considerare un posibil atentat terorist şi au decis să oprească circulaţia metroului şi să evacueze gara centrală, care este situată în apropierea Ahlens Mall.

Mai multe atacuri cu camioane sau maşini au avut loc în ultimul an în oraşele europene, după ce gruparea al-Qaeda le-a cerut adepţilor încă din 2010 să folosească camioane în atentatele teroriste din Occident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.