Yuusuf Warsame, un copil britanic în vârstă de opt ani, şi-a pierdut viaţa luni seara, după ce o grenadă a fost aruncată prin fereastra unui apartament din localitatea Goteborg, susţin autorităţile suedeze. Originar din Birmingham, băiatul ucis dormea în sufrageria unui apartament din cartierul Biskopsgarten, în timp ce-şi vizita mai multe rude, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între timp, poliţiştii suedezi susţin că atacul ar putea să fie o reglare de conturi.

De asemenea, un bărbat, care a fost condamnat în legătură cu un atac armat de anul trecut, era înregistrat în apartamentul vizat de grenadă.

”Trebuie să vedem dacă motivul are vreo legătură cu asta. Teoria noastră este că s-ar putea să existe o legătură”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Thomas Fuxborg.

Cel puţin cinci copii şi mai mulţi adulţi dormeau în apartament, atunci când a explodat grenada.

Warsame a murit în drum spre spital, în vreme ce mama, fratele şi sora acestuia au suferit doar răni minore, deşi se aflau în aceeaşi cameră.

Se pare că atacul armat de anul trecut, pentru care a fost condamnată o rudă suedeză a băiatului ucis, a reprezentat o reglare de conturi în comunitatea somaleză din localitatea Goteborg.

Atunci, mai mulţi bărbaţi cu arme automate au intrat într-un pub din Biskopsgarden şi au împuşcat mortal un suspect cunoscut poliţiei, precum şi un trecător inocent.

Opt persoane au fost condamnate pentru atacul armat şi au primit pedepse de la şapte ani până la viaţă în spatele gratiilor.

Suedia se confruntă cu o rată a criminalităţii extrem de mică, însă autorităţile întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte violenţa din cartierele defavorizate din Stockholm, Goteborg şi Malmo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.