Autorităţile spaniole au reţinut 19 migranţi magrebieni, care se ascundeau în tirurile folosite de organizatorii unui bâlci din enclava Ceuta, situată pe coasta marocană a Mării Mediterane, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii echipaţi cu camere de imagistică termică şi câini antrenaţi i-au descoperit pe migranţi ascunşi printre maşinuţe de tamponat şi într-un tren fantomă, care aparţineau bâlciului din Ceuta.

De asemenea, tirurile bâlciului urmau să plece cu feribotul spre Spania.

Jurnaliştii spanioli au relatat că cei mai mulţi migranţi sunt de origine marocană şi algeriană, iar printre ei se numără şi nouă copii.

Autorităţile spaniole s-au ciocnit şi cu aproximativ 1.000 de migranţi la graniţa dintre Maroc şi Ceuta.

Ceuta şi Melilla sunt două enclave spaniole situate pe coasta marocană a Mării Mediterane şi au devenit în ultimii ani un adevărat magnet pentru migranţii africani care speră să ajungă în Spania.

Cei mai mulţi sunt migranţi economici şi fug de sărăcie şi de violenţa din ţările sub-sahariene ale Africii.

Într-un incident recent, migranţii au aruncat cu pietre şi beţe spre autorităţile spaniole, care i-au oprit înainte de a escalada gardul de la graniţa dintre Ceuta şi Maroc.

În urmă cu o zi, 187 de migranţi dintr-un grup de 300 de persoane au reuşit să intre în Ceuta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.