Autorităţile somaleze au anunţat miercuri după-amiază că cel puţin 28 de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce militanţii grupării islamiste al-Shabaab au atacat un renumit hotel din capitala Mogadishu. Din primele informaţii, militanţii au detonat două maşini-capcană înainte de a deschide focul împotriva forţelor de securitate de la hotel, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numărul victimelor pe care le-am înregistrat astăzi (n.r. miercuri, 25 ianuarie) este de 28 de morţi şi 43 de răniţi. Acestea sunt numerele confirmate până în acest moment de echipele noastre, dar şi alte ambulanţe au transportat victime. Nu avem un număr”, a declarat medicul Abdirahman Adem, directorul serviciului de ambulanţă din Mogadishu.

Martorii au descris focurile de armă auzite la hotelul Dayah, care este popular în special în rândul politicienilor şi jurnaliştilor care vizitează Somalia.

O a doua explozie s-a produs în apropierea hotelului la scurt timp după primul atac al militanţilor islamişti, iar printre victime se numără mai mulţi jurnalişti.

Colonelul Abdiqadir Hussein a declarat că forţele de securitate au reuşit eventual să izoleze hotelul Dayah.

”Am salvat oamenii şi am încheiat operaţiunea de la hotelul Dayah. Forţele de securitate sunt acum în incinta hotelului şi vom da mai multe detalii despre victime”, a precizat Hussein.

Mai multe autovehicule şi clădiri au fost distruse de cele două explozii puternice.

Militanţii al-Shabaab au revendicat atentatul terorist din Mogadishu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.