Autorităţile sanitare americane recomandă reducerea de la 14 la zece zile a carantinei persoanelor care au intrat în contact cu un caz pozitiv cu covid-19, în cazul în care aceste persoane nu prezintă simptome, iar cele două săptămâni pot fi reduse chiar la o săptămână de carantină, în cazul în care persoana respectivă a fost testată negativ cu noul coronavirus, potrivit unor noi directive, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficiali  în domeniul sănătăţii speră ca o carantină mai scurtă să fie mai bine respectată şi că va reduce constrângerile economice care decurg dintr-oizolare mai îndelungată.

”Credem că dacă putem reduce un pic constrângerea (...), putem obţine o respctare  mai bună a reglementărilor în ansamblu”, declară Henry Walke, de la Centrele de prevenţie şi luotă împotriva bolilor (CDC).

Însă el insistă asupra faptului că această soluţie nu este lipsită de riscuri şi că persoanele care ies din  carantină prematur este necesar să-şi supravegheze o eventuală apariţie a simptomelor timp de 14 zile.

Peste 150.000 de persoane sunt testate în prezent pozitiv cu covid-19 - zilnic - în Statele Unite, unde un val de contaminări este aşteptat după Thanksgiving, o sărbătoare marcată de deplasarea unor milioane de oameni.

În acest context şi anticipând călătoriisuplimentare de Crăciun, autorităţile sanitare americane au emis miercuri şi noi recomandări cu privire la momentul efectuării testului, subliniind că soluţia cea mai sigură este să rămână acasă.

CDC recomandă un test cu una-trei zile înainte de călătorie şi încă unul la trei-cinci zile după întoarcerea din sejur.

”Testele nu elimină riscurile, dar - împreună cu o reducere a activităţilor neesenţiale, supravegeherea apariţiei simptomelor şi alte măsuri de precauţie precum purtarea măştii şi distanţarea socială - ele pot face călătoriile mai sigure”, apreciază epidemiologul Cindy Friedman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.