Reprezentanţii comitetului rus de anchetă au anunţat reţinerea a opt suspecţi ca parte a investigaţiei cu privire la explozia care a distrus o garnitură de metrou din metropola Sankt Petersburg, transmite Russia Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Şase suspecţi implicaţi în atentat au fost arestaţi în Sankt Petersburg şi alţi doi la Moscova ca parte a acţiunilor luate de agenţii FSB şi de ministerul Internelor”, a anunţat purtătoarea de cuvânt a comitetului rus de anchetă, Svetlana Petrenko.

De asemenea, aceasta a precizat că descoperirea unui dispozitiv explozibil improvizat într-un apartament de garsoniere a avut loc în timpul unui raid la locuinţa unui suspect arestat în Sankt Petersburg.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ultimul dispozitiv explozibil descoperit este similar cu bomba dezamorsată la staţia Ploşcead Vosstaniia.

Anterior, autorităţile au reţinut şase persoane suspectate că recrutau pentru Statul Islamic şi Frontul al-Nusra în Sankt Petersburg.

Poliţiştii ruşi rămân în alertă după explozia de la metrou în care au fost ucise 14 persoane, inclusiv atacatorul sinucigaş, şi în care au fost rănite alte 55 de persoane.

Nimeni nu a revendicat atacul din metrou, însă trenuri şi avioane ruse au fost vizate de atacuri cu bombă jihadiste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.