Autorităţile ruse au descoperit că mai mulţi cetăţeni moldoveni făceau parte dintr-o grupare infracţională implicată în jefuirea mai multor locuinţe de lux, care au fost identificate de hoţi folosind Google Maps, scrie Agora.md

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspecţii au mărturisit că nu îşi cunoşteau victimele şi îşi alegeau următoarea pradă pe baza Google Maps. Gruparea infracţională era formată din zece suspecţi.

Hoţii preferau locuinţele de lux situate în apropierea unor păduri, precum şi vilele cu piscină şi identificau căile de acces cu ajutorul imaginilor din satelit de pe Google Maps.

Suspecţii au comis mai multe jafuri asupra unor locuinţe de lux din apropierea metropolei Moscova, precum şi în regiunea Tver.

Ultima locuinţă de lux a fost monitorizată pentru o perioadă lungă de timp de către hoţii moldoveni, care au amplasat şi o cameră video în arbuştii din apropierea vilei. De asemenea, hoţii au furat bunuri în valoare de până la 2 milioane de ruble, adică aproximativ 28.000 de euro, precum şi mai multe arme de foc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.