Autorităţile pariziene au anunţat marţi că vor interzice circulaţia autovehiculelor pe renumitul bulevard Champs-Elysee în prima zi de duminică a fiecărei luni. Măsura are ca scop reducerea smogului din zona centrală a Parisului, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anne Hidalgo, primarul metropolei pariziene, a decis ca prima zi fără maşini pe Champs-Elysee să fie 8 mai, pentru a coincide cu o sărbătoare naţională. Însă, autorităţile au precizat că propunerea trebuie mai întâi să fie pusă în aplicare pentru a verifica dacă funcţionează sau, mai degrabă, îngreunează traficul pe arterele adiacente.

De asemenea, în aceeaşi zi toate muzeele din Paris vor avea acces gratuit pentru public.

Hidalgo a precizat că alte nouă rute vor deveni pietonale în fiecare duminică sau cu ocazia unei sărbători naţionale, în vreme ce în cazul a 13 artere vor fi impuse restricţii de trafic. 

Primarul socialist a transformat combaterea smogului într-o prioritate pentru mandatul ei şi a pus bazele programului anti-poluare ”Parisul Respiră”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că poluarea aerului este responsabilă pentru moartea prematură a până la 42.000 de francezi anual.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.