Un număr de 16 persoane, printre care se numără în special poliţişti, şi-au pierdut viaţa luni după-amiază în urma unui atentat sinucigaş din localitatea Lahore. De asemenea, explozia a pus capăt unei perioade de relativ calm în al doilea cel mai mare oraş din Pakistan, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile pakistaneze au explicat că atentatul sinucigaş i-a vizat pe poliţiştii, care au fost desfăşuraţi pentru a-i alunga pe vânzătorii ambulanţi din apropierea complexului de birouri Lahore Tehnology Park.

”Bilanţul pe care-l avem acum este de 16 morţi şi peste 20 de răniţi”; a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă din Lahore, Jam Sajjad Hussain.

Asemenea atentate sinucigaşe sunt frecvente în Pakistan, în special în acele regiuni tribale izolate care se învecinează cu Afganistan.

Însă, atacurile teroriste au devenit din ce în ce mai rare în ultimii ani în Lahore.

Inspectorul General Adjunct al Poliţiei din Lahore, Haider Asharf, a catalogat explozia drept un atentat sinucigaş, susţinând că au fost vizate forţele poliţieneşti desfăşurate pentru o operaţiune de rutină în apropiere de Lahore Tehnology Park.

Nicio grupare nu a revendicat până în acest moment atacul sinucigaş, dar asemenea explozii au fost adeseori orchestrate în trecut de militanţii talibani din Pakistan.

Ministrul Internelor, Chaudhry Nisar Ali Khan, a precizat că cei mai mulţi morţi şi răniţi sunt poliţişti, iar bilanţul ar urma să crească în următoarele ore, având în vedere numărul ridicat al răniţilor care sunt trataţi în spitalele din Lahore.

De asemenea, premierul pakistanez a condamnat explozia şi a promis ”cel mai bun tratament medical posibil pentru răniţi”. În aprilie, un atac sinucigaş similar asupra unei echipe a armatei a ucis şase persoane şi a rănit alte 18 în metropola cu 10 milioane de locuitori din estul Pakistanului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.