Autorităţile nord-coreene au raportat marţi un total de aproape 3 milioane de "persoane cu febră", confirmând răspândirea în continuare a ceea ce este larg considerat a fi infecţii cu Covid-19 care nu au fost identificate din cauza lipsei de instalaţii de testare, potrivit dpa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai recentă cifră vine după ce autorităţile de la Phenian au înregistrat peste 134.510 de cazuri noi în 24 de ore, potrivit rapoartelor din presa de stat care au citat autorităţile de prevenire a epidemiei.

Potrivit experţilor, ţara nu are capaciatea de testare pentru a constata dacă oamenii suferă de Covid-19, şi de aceea raportează febră.

Cifrele vin după ce Phenianul a confirmat oficial primele cazuri de coronavirus din ţară la începutul lunii.

Până acum, 68 de persoane au murit, potrivit KCNA. Între timp, se vorbeşte despre aproximativ 2,5 milioane de oameni care s-au vindecat. 

Se cunosc puţine lucruri despre situaţia sanitară din ţara izolată dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) presupune că nu a fost lansată nicio campanie naţională de vaccinare. 

Coreea de Nord a impus un lockdown. Cu toate acestea, guvernul nu a răspuns la ofertele de vaccinuri şi materiale medicale din Coreea de Sud şi SUA, potrivit Seul.

KCNA a precizat că Phenianul a reuşit să "menţină o situaţie stabilă şi să accelereze dezvoltarea favorabilă a acesteia", subliniind că "ratele de morbiditate şi mortalitate la nivel naţional au scăzut drastic, iar numărul persoanelor recuperate a crescut". 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.