Autorităţile malaeziene au anunţat vineri dimineaţă că vor căuta urme lăsate de materiale radioactive pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, după dezvăluirea faptului că atacatorii au utilizat neurotoxina VX pentru a-l asasina pre Kim Jong Nam. De asemenea, operaţiuni asemănătoare vor avea loc în mai multe zone aglomerate din metropola Kuala Lumpur, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vrem să verificăm toate clădirile în care ştim că au intrat suspecţii. Le vom cere experţilor de la departamentul de energie atomică să meargă în acele clădiri şi să verifice dacă mai există substanţe radioactove”, a declarat comandantul de poliţie Khalid Abu Bakr.

Este pentru prima dată când autorităţile malaeziene vorbesc despre o substanţă radioactivă.

Neurotoxina VX este inclusă pe lista armelor de distrugere în masă realizată de Naţiunile Unite, iar utilizarea ei este şi mai bizară având în vedere că Kim Jong Nam a fost asasinat pe aglomeratul aeroport internaţional din Kuala Lumpur.

Kim Jong Nam şi-a pierdut viaţa la începutul săptămânii trecute, după ce a fost atacat de două femei pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur. Acesta a decedat la doar câteva minute după ce cele două femei, o indoneziană şi o vietnameză, i-au acoperit faţa cu o cârpă îmbibată în neurotoxina VX.

Oficialii sud-coreeni şi americani au susţinut de la început că responsabili de asasinarea lui Kim Jong Nam sunt agenţii nord-coreeni finanţaţi de către Phenian.

Poliţiştii au precizat că probele ridicate din ochii cetăţeanului nord-coreean au dezvăluit prezenţa neurotoxinei VX.

”Alte probe sunt în continuare analizate”, a declarat comandantul poliţiei din Kuala Lumpur, Khalid Abu Bakar.

De asemenea, anchetatorii încearcă să stabilească dacă această substanţă a fost adusă de peste graniţă sau produsă în Malaysia.

Neurotoxina VX este cunoscută drept cea mai toxică substanţă din lume.

O persoana poate deceda în 15 minute dacă absoarbe o cantitate însemnată de neurotoxină VX.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.