Autorităţile kosovare au lansat vineri un avertisment cu privire la posibilitatea organizării unor atacuri asupra politicienilor importanţi şi a instituţiilor în timpul sărbătoririi Paştelui. Acest anunţ vine la doar o zi după ce ambasada Statelor Unite de la Priştina i-a avertizat pe cetăţenii americani cu privire la posibile incidente violente în Kosovo, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kosovarii au atras atenţia asupra suplimentării patrulelor de poliţie pe străzile capitalei, iar doi ofiţeri de poliţie s-au plâns de extinderea programului de muncă la 12 ore în perioada Paştelui.

Guvernanţii nu au dat niciun detaliu despre cine ar plănui posibile atentate în Kosovo.

”Grupuri au plănuit să comită acte de violenţă împotriva unor instituţii şi lideri politici din Kosovo”, se arată într-un comunicat al Guvernului de la Priştina.

Autorităţile kosovare se confruntă cu ameninţarea reprezentată de musulmanii care se alătură Statului Islamic.

Un număr de 300 de kosovari au plecat în ultimii ani în Siria pentua lupta alături de militanţii ISIS.

Între timp, agenţiile de spionaj internaţionale sunt îngrijorate de riscul de securitate pe care-l reprezintă kosovarii ce se întorc acasă din Siria.

În noiembrie, autorităţile au arestat 19 presupuşi jihadişti care plănuiau atentate în Kosovo.

Guvernul kosovar a explicat că persoanele din spatele acestor ameninţări ”ar putea să aibă legături cu oameni deja incriminaţi pentru conflictele din afara Kosovo”.

Ambasada Statelor Unite a anunţat că ”teroriştii din regiunea au căutat anterior să atace ţinte uşoare”, precum biserici, centre comerciale şi stadioane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.