O persoană a murit, iar alte 145 au fost rănite în accidentul produs luni pe o şosea din apropierea aeroportului din Bologna, după ce o autocisternă a explodat, au anunţat marţi autorităţile italiene, modificând astfel bilanţul iniţial care arăta că două persoane au decedat. De asemenea, premierul italian Giuseppe Conte a anunţat începerea unei anchete, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform celui mai recent bilanţ, o persoană a decedat şi alte 145 au fost rănite.  

"Ne putem considera norocoşi. A fost un accident teribil, dar cei răniţi se recuperează. Având în vedere situaţia, ar fi putut fi consecinţe mai grave”, a declarat premierul italian Giuseppe Conte.

Premierul italian, care i-a vizitat pe răniţii internaţi la Spitalul Carlo Alberto Pizzardi din Bologna, a spus că a fost demarată o anchetă privind incidentul: "După cum ştiţi, procurorul general din Bologna a demarat o anchetă pentru a afla cauzele”.

Conte a precizat că vor avea loc şi analize tehnice: "Trebuie să înţelegem ce s-a întâmplat pentru a preveni asemenea tragedii”.

O autocisternă a explodat luni după-amiază pe şoseaua de centură din Bologna, în apropierea aeroportului din oraş, provocând un incendiu puternic. 

Conform agenţiei ANSA, o camionetă care transporta alte maşini s-a ciocnit cu o autocisternă care transporta gaz petrolier lichefiat, declanşând astfel un incendiu de proporţii. Accidentul a cauzat prăbuşirea parţială a unei secţiuni suspendate a autostrăzii iar mai multe maşini care se aflau sub această porţiune au luat foc şi apoi explodat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.