Autorităţile italiene au anunţat marţi dimineaţă că 550 de migranţi, dintre care cei mai mulţi de origine vest-africană, au fost salvaţi în ultima zi din ambarcaţiuni instabile care pluteau pe apele Mării Mediterane. De asemenea, alte cinci cadavre au fost recuperate în cele cinci operaţiuni ale salvatorilor italieni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am recuperat cele cinci cadavre dintr-o ambarcaţiune de cauciuc, iar o persoană a murit înecată”, a declarat o purtătoare de cuvânt a organizaţiei SOS Mediterana. Trupul migrantului care s-a înecat în faţa salvatorilor nu a putut să fie recuperat.

De asemenea, un elicopter al salvatorilor a intervenit pentru a transporta un băiat, care era inconştient de peste două ore, precum şi o femeie ce a inhalat combustibil.

La operaţiunile de salvare a participat o navă a pazei de coastă italiene, precum şi un tanc pentrolier danez şi o ambarcaţiune de mici dimensiuni.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (IOM) a anunţat luni că 4.271 de migranţi şi-au pierdut viaţa de la începutul acestui an în numeroasele naufragii din Marea Mediterană.

Anul trecut, peste un milion de migranţi - dintre care cei mai mulţi sirieni care fugeau din calea ororilor unui război civil sângeros - au ajuns pe coastele europene. Însă, acordul UE-Turcia privind migraţia a dus la închiderea rutei migratorii din Vestul Balcanilor şi la reducerea considerabilă a celor care reuşesc să ajungă pe insulele elene.

Totuşi, migranţii din statele africane, în special Somalia şi Eritreea, continuă să încerce drumul periculos din Libia în Italia. Unii dintre aceştia caută oportunităţi economice în statele europene, în vreme ce alţii fug din calea războiului, a instabilităţii politice şi a unor regimuri autoritare.

Aproximativ 106.000 de migranţi au ajuns pe coastele italiene de la începutul acestui an, în vreme ce 2.726 au murit înecaţi în apele Mării Mediterane.

IOM avertizează că alţi 275.000 de migranţi aşteaptă pe coastele libiene pentru a-şi începe călătoria periculoasă pe apele mării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.