Autorităţile israeliene au instalat duminică după-amiază mai multe camere de supraveghere la intrarea pe Esplanada Moscheilor, în ciuda protestelor violente ale credincioşilor palestienieni, care au denunţat montarea unor detectoare de metal şi impunerea unei interdicţii pentru toţi bărbaţii sub 50 de ani ce doresc să se roage în complexul moscheii al-Aqsa, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, şi-a convocat executivul pentru a discuta inclusiv despre măsurile de securitate de pe Esplanada Moscheilor - al treilea cel mai sacru loc pentru Islam.

Autorităţile israeliene au instalat la începutul săptămânii detectoare de metal şi tunicheţi la intrarea în complexul moscheii al-Aqsa, după ce trei atacatori arabo-israelieni au atacat şi împuşcat mortal doi poliţişti israelieni care asigurau securitatea pe Esplanada Moscheilor.

Însă, măsurile dure de securitate şi restricţiile impuse împotriva credincioşilor musulmani au declanşat proteste şi ciocniri violente între tinerii palestinieni şi forţele israeliene din Oraşul Vechi al Ierusalimului.

Patru palestinieni şi-au pierdut viaţa în ultimele două zile de proteste, iar peste 400 au fost răniţi în Ierusalimul de Est, precum şi în alte locuri din Cisiordania.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se va reuni luni pentru a discuta modalităţi de dezamorsare a tensiunilor din jurul Esplanadei Moscheilor.

Însă, Autoritatea Naţională Palestiniană a anunţat deja că a rupt toate relaţiile cu liderii de la Tel Aviv din cauza tensiunilor legate de complexul sacru din Ierusalimul de Est.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.