Autorităţile israeliene au anunţat joi după-amiază arestarea unui adolescent cu dublă cetăţenie americană-israeliană pentru ameninţările repetate cu bombă, care au vizat în ultima lună mai multe centre ale comunităţii evreieşti din Statele Unite. De asemenea, acelaşi suspect ar fi implicat şi în ameninţările făcute împotriva unor centre evreieşti din Australia şi Noua Zeelandă, transmite BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primelor informaţii, suspectul este un adolescent în vârstă de 19 ani şi a fost arestat în urma unei operaţiuni din sudul Israelului.

Luna trecută, autorităţile au arestat un ex-jurnalist american pentru mai multe ameninţări, dar anchetatorii au stabilit că apelurile sale făceau parte dintr-o campanie bizară de răzbunare împotriva unei foste iubite.

Autorităţile israeliene au precizat că adolescentul arestat utiliza mai multe tehnologii pentru a ascunde originea apelurilor de ameninţare, care au dus la evacuarea a zeci de centre evreieşti din Statele Unite.

”El nu a utilizat acele linii telefonice obişnuite. El a utilizat mai multe sisteme informatice pentru ca nimeni să nu-i găsească urma”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld.

De asemenea, adolescentul este suspectat că a lansat în urmă cu doi ani ameninţări cu bombă împotriva unei aeronave Delta Air Lines.

Ministrul Siguranţei Publice a felicitat autorităţile pentru arestarea suspectului implicat în ameninţările din SUA, Australia şi Noua Zeelandă.

Publicaţia Haaretz a dezvăluit că armata a refuzat să-l recruteze pe adolescent, întrucât nu ar avea condiţia potrivită pentru serviciul militar, care este obligatoriu în Israel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.