Autorităţile iraniene au anunţat miercuri după-amiază că patru atacatori înarmaţi au fost ucişi în clădirea legislativului, iar bilanţul a ajuns la 12 morţi în urma atentatelor coordonate care au zguduit Teheranul, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viceministrul de Interne a explicat că forţele de securitate au reuşit să-i înconjoare pe atacatorii din legislativ, care s-au deghizat în femei pentru a intra în clădirea Parlamentului.

De asemenea, un atacator şi-a detonat centura cu explozibili şi alţi trei au fost ucişi într-un schimb de focuri cu forţele de securitate din Teheran.

Atacatorii au intrat pe poarta principală a legislativului şi au început imediat să tragă cu arme AK-47.

Atacul armat de la legislativ a durat mai multe ore, iar forţele de securitate verifică în acest moment dacă există bombe în Parlament. 

Un atac armat a avut loc în acelaşi timp la doar câţiva kilometrii distanţă, unde doi atacatori au început să tragă spre vizitatori şi un al treilea s-a detonat în mausoleul ayatollahului Khomeini.

Agenţia Fars a transmis că până la trei bărbaţi înarmaţi au început să atragă focuri de armă în mausoleul situat în partea sudică a metropolei Teheran.

Un număr de 12 persoane şi-au pierdut viaţa în atentatele coordonate care au zguduit capitala iraniană şi au fost revendicate de jihadiştii Statului Islamic.

Ministrul Informaţiilor a confirmat că cele două atacuri au fost coordonate şi organizate de o grupare teroristă, dar autorităţile iraniene au reuşit să oprească un al treilea atac în Teheran.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.