Autorităţile irakiene au anunţat luni dimineaţă că până la 35 de persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 61 au fost rănite după explozia unei maşini-capcană în districtul predominant şiit Sadr City din metropola Bagdad, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul iniţial vorbea de până la zece morţi şi 35 de răniţi în urma atacului cu maşină-capcană, care a avut loc într-o piaţă aglomerată din Sadr City.

Până în acest moment nicio grupare nu a revendicat atentatul cu maşină-capcană, deşi jihadiştii Statului Islamic organizează adeseori atentate împotriva civililor, în special în districtele predominant şiite din Bagdad.

Forţele de securitate susţin că explozia maşinii-capcană i-a vizat pe muncitorii şiiţi, care aşteptau să primească ceva de muncă la intersecţia 55 din Sadr City.

Printre morţi se numără inclusiv poliţişti irakieni.

Atentatul are loc la doar două zile după ce 29 de civili irakieni şi-au pierdut viaţa în trei explozii separate care au zguduit metropola.

Jihadiştii Statului Islamic au pierdut în ultimele luni mare parte din teritoriile nordice şi vestice controlate anterior în Irak. Mai mult, forţele guvernamentale irakiene au lansat împreună cu kurzii peshmerga şi miliţiile şiiţe o ofensivă puternică asupra bastionului jihadist de la Mosul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.