Autorităţile indiene au anunţat vineri că cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce aproximativ douăzeci de mineri rămân blocaţi în subteran în urma unui accident la o mină deţinută de compania Coal India Limited în localitatea Lalmatia. Activitatea rămâne blocată la una dintre cele mai mari mine de cărbune din nord-estul Indiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc în provincia Jharkhand la o mină deţinută de Eastern Coalfields Limited (ECL), o companie asociată Coal India Limited.

”Până acum doar nouă cadavre au fost recuperate”, a declarat directorul general al minei Lalmatia, R.R. Amitabh. De asemenea, o operaţiune de salvare este în desfăşurare, dar autorităţile indiene nu cunosc numărul exact al minerilor blocaţi în subteran.

Coal India Limited este o companie deţinută de executivul de la New Delhi. Compania este cunoscută pentru standardele proaste de siguranţă a muncii, cu peste 135 de accidente raportate doar anul trecut, în care şi-au pierdut viaţa 37 de mineri, iar alţi 141 au fost răniţi.

Toate operaţiunile de la mină sunt momentan suspendate, iar autorităţile indiene ştiu doar că aproximativ 40 de mineri lucrau în momentul accidentului, însă o parte din aceştia au reuşit să scape.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.