O purtătoare de cuvânt a poliţiei germane a explicat miercuri că o neînţelegere ar fi provocat alerta de securitate de pe aeroportul internaţional din Frankfurt pe Main, care a dus la evacuarea terminalului 1 şi a cauzat mai multe întârzieri şi anulări de zboruri în al patrulea cel mai aglomerat nod de transport aerian european, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe baza anchetei iniţiale şi a interogării, se pare că ar fi vorba doar despre un accident”, a susţinut purtătoarea de cuvânt a poliţiei germane, care a refuzat să ofere mai multe detalii până la finalizarea interogării suspectei reţinute.

De asemenea, poliţiştii nu au descoperit niciun obiect suspect în zona de plecări a aeroportului în urma evacuării pasagerilor.

Alerta de securitate a întrerupt operaţiunile şi a dus la întârzierea mai multor zboruri. Mai multe avioane au fost forţate să aterizeze pe alte aeroporturi germane.

Operatorul Fraport a susţinut că aproximativ 100 de zboruri au fost anulate din cauza evacuării. Operaţiunile din terminalul de plecări au fost reluate în jurul orei locale 12.30 (13.30 ora României), iar toţi pasagerii au fost nevoiţi să treacă pentru a doua oară prin filtrele de securitate.

Într-un incident similar, un cetăţean spaniol a fost arestat în luna mai pe aeroportul Koln-Bonn, după ce a reuşit să treacă pe lângă filtrele de securitate şi a provocat o alertă, care a dus la întârzierea mai multor zboruri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.