Procurorul General din Saxonia, Klaus Fleischmann, a declarat joi dimineaţă că nu este încă clar dacă suspectul sirian de terorism, care s-a sinucis cu o zi în urmă în arestul poliţiei, a avut complici în plănuirea unui atentat cu bombă. De asemdenea, autorităţile germane anchetează în continuare posibilitatea ca sirianul Jaber Albakr să fi colaborat şi cu alte persoane în timp ce asambla o bombă în propriul apartament, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu ştim încă dacă au existat persoane care au tras sforile în acest incident”, a declarat procurorul Fleischmann.

Presa germană a scris anterior că suspectul le-ar fi mărturisit anchetatorilor germani, cu scurt timp înainte de a se sinucide în arest, că cei trei migranţi sirieni care l-au capturat erau în realitate complicii săi.

De asemenea, directorul Biroului Federal pentru Protecţia Constituţiei din Germania (BfV), Hans-Georg Maassen, a precizat că jihadistul sirian urma să se detoneze în numele teroriştilor Statului Islamic într-un aeroport din metropola Berlin. Suspectul a fost arestat de autorităţile germane luni dimineaţă, după ce a fost capturat şi imobilizat de trei migranţi sirieni.

Autorităţile germane au decis să-l aresteze pe suspectul sirian în cursul zilei de vineri, după ce acesta a achiziţionat un adeziv care se topeşte la cald şi rezistă prin urmare temperaturilor ridicate generate de o explozie.

Jaber Albakr a reuşit să evite sâmbătă arestarea, după ce unităţile de comando germane i-au percheziţionat apartamentul şi au descoperit un kilogram şi jumătate de TATP. Acest material exploziv se prepară cu uşurinţă în casă şi a fost utilizat atât de atacatorii sinucigaşi din Paris, cât şi de cei din Bruxelles.

Tânărul sirian, în vârstă de 22 de ani, este originar din metropola Damasc, însă a ajuns în anul trecut pe teritoriul german şi a primit statut de refugiat.  Înainte de a achiziţiona materiale pentru fabricarea unei bombe, suspectul nu se afla în vizorul serviciilor de informaţii germane.

Albakr s-a sinucis în cursul nopţii de miercuri în celula sa din închisoarea Leipzig.

Germania a înregistrat în luna iulie două atacuri comise de jihadişti ai Statului Islamic. Un sirian de 27 de ani care solicitase azil a comis un atentat sinucigaş soldat cu 15 răniţi. În vreme ce, un adolescent afgan a lansat un atac cu un topor într-un tren bavarez, soldat cu cinci răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.