Autorităţile germane au montat marţi primele camere dotate cu recunoaştere facială la principala gară din Berlin, testând o nouă tehnologie care ar putea să contribuie semnificativ la urmărirea şi arestarea unor suspecţi pentru infracţiuni sau acte de terorism comise în Europa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vrem să testăm cât de bună este într-adevăr această tehnologie”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Berlin, Jens Schobranski.

Instalarea camerelor de recunoaştere facială reprezintă un proiect-pilot, care se va desfăşura în următoarele şase luni şi face parte din promisiunile făcute de conservatorii Angelei Merkel pentru a strânge finanţare pentru forţele poliţeneşti şi de securitate din Germania.

Sondajele arată că mulţi germani sunt îngrijoraţi cu privire la situaţia de securitate, în special din cauza atacurilor comise de solicitanţi de azil din Germania.

Imaginile câtorva zeci de voluntari germani au fost urcate în sistem pentru a testa cât de bine camerele recunosc şi disting între trăsăturile faciale ale trecătorilor din gara Sudkreuz.

Însă, dreptul la intimitate reprezintă un subiect sensibil pentru mulţi germani, care se tem în continuare de practicile de anchetare ale naziştilor şi de poliţia secretă Stasi din Republica Democrată Germană.

Schobranski a dat asigurări că vor fi şterse imaginile cu pasagerii din gara Sudkreuz.

Preşedintele Baroului, Ulrich Schellenberg, şi-a exprimat îndoiala că această tehnologie va ajuta la ceva, având în vedere că cel mai sângeros atentat islamist din ţară a fost comis de un migrant tunisian monitorizat de agenţii de securitate din Germania.

Un număr de 12 persoane şi-au pierdut viaţa la finele anului trecut, după ce tunisianul Anis Amri a condus un camion în barăcile unui târg de Crăciun din Berlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.