Autorităţile germane au început sâmbătă evacuarea a peste 80.000 de persoane din două oraşe germane, printre care se numără şi aproximativ 60.000 de oameni din capitala financiară Frankfurt pe Main, înainte de lansarea unei operaţiuni pentru dezamorsarea unor bombe neexplodate din al Doilea Război Mondial, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, evacuarea celor 60.000 de persoane din cartierul Westend din Frankfurt pe Main reprezintă cea mai mare operaţiune întreprinsă de autorităţile germane după al Doilea Război Mondial.

Duminică, o bombă de 1,8 tone încărcată cu 1.300 de kilograme de explozibili va fi dezamorsată de genişti în Westend. Această bombă a rămas neexplodată timp de peste şapte decenii, după ce a fost lansată de piloţii RAF din Marea Britanie.

Pacienţii din două spitale, precum şi bătrânii din zece azile au fost putaţi, potrivit pompierilor şi poliţiştilor din Frankfurt.

Un număr de 20 de nou-născuţi au fost mutaţi de la începutul evacuării, iar alţi 100 de pacienţi adulţi au plecat spre alte clinici din capitala financiară a Germaniei.

Între timp, geniştii fac ultimele pregătiri pentru dezamorsarea unei bombe neexplodate din localitatea Koblenz, situată pe Rin la aproximativ 80 de kilometri de metropola Frankfurt pe Main.

Această bombă cântăreşte jumătate de tonă şi a fost descoperită la începutul săptămânii, în timpul construirii unei grădiniţe în Koblenz.

”Totul se desfăşoară conform planurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Manfred Morschhaeuser.

Aproximativ 21.000 de persoane pe o rază de un kilometru au trebuit să-şi părăsească locuinţele, iar aitorităţile au evacuat chiar şi un penitenciar şi un spital din Koblenz.

Experţii estimează că până la jumătate de milion de obuze lansate de forţele Aliate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au rămas neexplodate din cauza unor probleme tehnice pe întregul teritoriu al Germaniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.