Autorităţile germane au evacuat miercuri seara un centru comercial din Bremen, localitate situată la aproximativ 124 kilometri de Hamburg, după ce un adolescent algerian, care a fugit dintr-o unitate pentru tratarea persoanelor cu afecţiuni psihice, a fost identificat în incinta mall-ului. O operaţiune a poliţiei a fost lansată, însă autorităţile au negat că ar fi vorba de o misiune antiteroristă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu există niciun indiciu cu privire la o ameninţare şi nu avem nicio operaţiune antiteroristă în desfăşurare”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Persoanele prezente în centru comercial au fost evacuate, în timp ce suspectul este încă căutat de autorităţi.

Iniţial, publicaţia Bild a citat surse din securitate privind anumite legături teroriste ale suspectului algerian, în vârstă de 19 ani.

Însă, purtătorul de cuvânt al poliţiei a explicat că nu există nicio informaţie cu privire la vreo legătură teroristă. Aceasta a explicat că tânărul reprezintă un pericol atât pentru el, cât şi pentru cei din jur.

Autorităţile au fost sesizate de persoanele prezente în mall, care au descris comportamentul suspicios al tânărului. Ulterior, algerianul a fost identificat drept un pacient dispărut, care a părăsit o facilitate pentru bolnavi psihici din landul vecin.

Aceasta este a doua alarmă de securitate care a zguduit miercuri statul german, după ce o valiză cu tuburi de spray a explodat în apropierea unui Birou pentru Migranţi şi Refugiaţi din Zirndorf, o localitate situată la nouă kilometri de Nurnberg.

Nicio persoană nu a fost rănită în acest incident, iar autorităţile au concluzionat că explozia s-a datorat presiunii din tuburile de spray.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.