Autorităţile germane au evacuat marţi după-amiază aproximativ 80 de persoane dintr-un bloc turn, după ce au descoperit materiale inflamabile în izolaţia exterioară a clădirii rezidenţiale din localitatea Wuppertal, situată în apropiere de Dusseldorf, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnaliştii Wuppertaler Rundschau au relatat că respectiva clădire are o izolaţie similară cu cea de pe Grenfell Tower.

Un număr de 79 de persoane şi-au pierdut viaţa în urmă cu două săptămâni, duoă ce un incendiu devastator a izbucnit la etajul al patrulea al blocului din North Kensinghton.

”Asta ar putea să fie o speculaţie. Putem să spunem că această clădire a fost evacuată din motive de siguranţă şi au fost descoperite materiale inflamabile”, a declarat un oficial din Wuppertal.

Până în acest moment nu este clar dacă respectivele materiale au fost descoperite ca urmare a unei inspecţii ordonate după tragedia de la Grenfell Tower.

Locuitorii sunt mutaţi în alte clădiri din Wuppertal.

Incendiul devastator a trezit îngrijorări serioase cu privire la materialele utilizate pentru izolarea exterioară a clădirilor, iar premierul May a ordonat o investigaţie naţională în Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.