Autorităţile germane au descoperit miercuri după-amiază 12 migranţi, care tremurau de frig sub un tren marfar de la graniţa cu Austria. De asemenea, un oficial a lansat un avertisment cu privire la creşterea numărului de migranţi care încearcă să traverseze ilegal graniţa dintre Austria şi Germania, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şapte adulţi şi cinci minori neînsoţiţi au ieşit de sub trenul marfar, care circula pe ruta Verona-Munchen.

Potrivit primelor informaţii, grupul de migranţi a fost descoperit cu ajutorul detectoarelor de căldură în gara din localitatea bavareză Raubling.

Cei mai mulţi migranţi erau îmbrăcaţi în tricouri şi pantaloni scurţi şi se ascundeau sub caroseria unor camioane transportate de marfar în Germania.

De asemenea, unul dintre migranţi avea un picior rănit şi nu se putea deplasa fără ajutor, iar migranţii proveneau din Somalia, Nigeria şi Coasta de Fildeş.

”Erau îngheţaţi şi într-o stare fizică proastă. Deja am chemat serviciile de urgenţă şi credem că o parte dintre migranţi suferă de hipotermie”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Raubling, Rainer Scharf.

Germania a devenit în ultimii ani un adevărat magnet pentru migranţii care fug din calea războiului din Siria şi Irak, dar şi pentru migranţii economici din ţările sub-sahariene şi din Magreb.

Aproximativ 890.000 de migranţi au venit doar în 2015, după ce cancelarul Angela Merkel a decis să deschidă graniţele în calea migranţilor pentru a preveni o criză umanitară de proporţii la frontierele Germaniei.

Numărul migranţilor a scăzut anul trecut până la 280.000 de persoane şi doar 90.000 de migranţi au solicitat azil în prima jumătate a anului 2017.

Însă, povestea este una diferită la graniţa cu Austria, unde autorităţile din localitatea Rosenheim se plâng că tot mai mulţi migranţi încearcă să traverseze ilegal graniţa spre Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.