Autorităţile germane au arestat joi după-amiază un solicitant de azil sirian, acuzat că a ucis zeci de civili ca militant al Frontului al-Nusra, o grupare afiliată până în urmă cu un an jihadiştilor al-Qaeda, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Abdalfatah H.A (35 de ani) a fost arestat de către poliţiştii germani din localitatea Dusseldorf.

Acesta este acuzat că a participat la executarea a 35 de angajaţi guvernamentali sirieni în 2013.

Potrivit Der Spiegel, suspectul a venit ca solicitant de azil în Germania.

Frontul al-Nusra s-a separat în iulie 2016 de grupaea al-Qaeda, schimbându-şi numele în Jabhat Fatah al-Sham.

Un alt presupus luptător al Frontului al-Nusra a fost arestat în urma unei operaţiuni din oraşul universitar Giessen, situat la aproximativ 60 de kilometri nord de metropola Frankfurt pe Main.

Procurorii susţin că al doilea suspect a finanţat în urmă cu patru ani o unitate de luptă în numele Frontului al-Nusra.

De asemenea, cei doi sunt acuzaţi că au luat parte la luptele împotriva forţelor guvernamentale siriene, inclusiv la o operaţiune de capturare a unui depozit de arme din localitatea Mahin, situată la aproximativ 65 de kilometri sud-est de Homs.

Cei doi suspecţi ar avea legături şi cu o celulă adormită a Statului Islamic, care plănuia să organizeze un atentat în Dusseldorf.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.