Procurorii germani au anunţat marţi dimineaţă arestarea a trei cetăţeni sirieni în landul nordic Schlenswig-Holstein, care sunt suspectaţi că au fost trimişi în Germania de către jihadiştii Statului Islamic. Suspecţii arestaţi au vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani şi au ajuns pe teritoriul german în noiembrie 2015, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au fost trimişi fie pentru a duce la capăt o misiune pentru care au fost deja informaţi sau pentru care aşteptau instrucţiuni suplimentare. Anchetatorii nu au descoperit până în acest moment planurile unei misiuni concrete sau ordine din partea jihadiştilor”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

De asemenea, autorităţile germane nu au putut să precizeze dacă existau indicii că un atac terorist urma să aibă loc.

Peste un milion de migranţi au trecut anul trecut frontierele germane, iar recent au apărut îngrijorări cu privire la prezenţa migranţilor după o serie de atacuri violente, printre care se numără trei atentate comise de către solicitanţi de azil.

De asemenea, două atacuri, care au zguduit în lurmă cu două luni landul bavarez, au fost revendicate de către jihadiştii Statului Islamic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.