Autorităţile franceze au audiat luni după-amiază zece persoane, suspectate că au acordat un ajutor material substanţial, fie în mod direct sau indirect, jihadistului tunisian Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, care a condus în luna iulie un camion în mijlocul mulţimii de pe Promenade des Anglais. Un număr de 89 de persoane şi-au pierdut viaţa în atacul terorist din Nisa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat atentatul terorist din Nisa. De asemenea, atacatorul tunisian a fost împuşcat mortal de forţele de securitate, care au intervenit pentru a pune capăt atentatului de pe promenadă.

”Vorbim aici de o pistă logistică, a oamenilor care l-au putut ajuta să ducă la capăt acest atac”, a declarat o sursă din cadrul investigaţiei. O parte din suspecţi sunt acuzaţi că au oferit arme jihadistului tunisian.

Printre suspecţi se numără mai multe persoane de origine est-europeană.

Procurorii nu au descoperit încă indicii că atacatorul avea legături directe cu jihadiltii Statului Islamic.

Un număr de 86 de persoane şi-au pierdut viaţa chiar de ziua naţională, în timp ce urmăreau focurile de artificii şi sărbătoreau pe promenada din Nisa. 14 iulie trebuia să fie o sărbătoare pentru francezi, dar a devenit o nouă zi de comemorare a persoanelor ucise de terorism, după ce un jihadist a intrat cu un camion în mulţimea de pe promenanda aglomerată.

Alte 434 de persoane au fost rănite în atentatul din Nisa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.